Speedtest app krijgt handige dekkingskaarten na update

Er wordt een nieuwe update uitgerold voor de Speedtest app van Ookla. Met de nieuwste versie vind je dekkingskaarten terug, en die moeten nauwkeuriger zijn dan die van je provider.

Dekkingskaarten in Speedtest app

Gebruik je de Speedtest app, dan kun je met de nieuwste update er ook terecht voor het raadplegen van de dekkingskaarten. Hierbij zie je niet alleen de dekking terug van je eigen provider, maar ook die van andere providers. Deze moeten volgens de informatie nauwkeuriger zijn dan die van je eigen operator.

Op de dekkingskaarten van Speedtest zie je precies waar ergens dekking is, dit kan zelfs op straatniveau, zo belooft de ontwikkelaar. Daarbij wordt ook onderscheid gemaakt tussen het soort netwerk dat geboden kan worden op de gekozen locatie. Denk aan geen dekking, 2G, 3G, LTE (4G) en 5G.

De informatie in de dekkingskaarten wordt verzameld aan de hand van eerdere snelheidstesten die zijn uitgevoerd met de Speedtest app. Ook kun je voor andere gebieden en andere landen de dekking van de verschillende providers bekijken. Zo kun je vegen naar Zweden en daar de dekkingen bekijken van bijvoorbeeld Tele2, 3, Telia en Telenor. De dekkingskaarten werken alleen voor mobiele netwerken, niet voor vast breedband.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *